SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Skoghall
Föreningen för alla- Fotboll för livet

Referat: Töcksfors IF - IFK Skoghall
Uddamåls förlust mot Töcksfors borta
2023-09-30 10:19

Sista bortamatchen för säsongen spelades på Hagavallen fina konstgräsplan. Matchen inleddes som förväntat i högt tempo där bägge lagen spelade bollen via lagdelarna men försvarsspelet var bra och så att inga större målchanser noterades, allt eftersom halvleken har Töcksfors bollen mer och mer en del kan förklaras av för många tekniska misstag från vår sida där vi tappar boll på motståndarnas planhalva.
Som vanligt brukar vi vara vassa fasta situationer och i samband med en vänster hörna nickar Adolf mot mål och bollen rensas undan av en försvarsspelare på mållinjen med målvakten överspelad. I slutet halvleken hettar det till rejält på mitten med påföljden att varningar utdelas till Högga och en Töcksfors spelare, där hade mycket väl kunde blivit en utvisning för motståndaren, varning för hårt spel, protest och sparkat iväg bollen efter avblåsning.
Det kändes som att i dessa situationer var man ute efter att få Högga utvisad genom att provocera fram gruff.

Halvtid 0-0 och det kändes positivt.

Andra halvleken startar och vi lyckas  på ett bättre sätt i vårt passningsspel vilket innebär spelet jämnar ut sig, tyvärr i den 54 min åker vi på ett klassmål genom en väl avvägd inlägg och en ännu bättre nick i samband med en omställning, dock var vi slarviga i hemjobbet i denna situation för många tog inte jobbet där och direkt blir man straffad.
Efter målet tar vi över matchen går lite högre i pressen där vi skapar ett ytterst giftig läge som Alex skjuter över målet. 
Sedan kommer ett längre spelavbrott då Carl R skadas och tyvärr måste utgå och dessvärre läggas till på den redan långa listan av skadade spelare. Carl - Ut Nils in. Vi kommer överens om att gå över till 3-5-2, innan vi hinner gå över till det skapar vi genom ett längre bollinnehav och fint kombinationsspel en situation där Wille dras i tröjan när han är på igenom i straffområdet, han lyckas få till ett avslut som mv räddar till hörna. Från vår position en solklar straff som domarna låter gå förbi. 
Vi gör flera byten efter detta, tappar lite momentum under en stund, men vi hittar tillbaka och skapar flera inlägg, fasta situationer och i slutet en hörna som skarvas längs med mållinjen och ut.

Tyvärr kommer vi inte närmare än så och matchen slutar med en sur förlust, det vi tar med oss att det här var en av de bättre prestationerna under hösten med kampvilja och bra spel- kombinationer.

Värt att även notera till denna matchen, består truppen av 10 st spelare som i grunden är fostrade i klubben. Olle och Samuel får göra debut i A-lags sammanhang.

William Svensson, Jakob Tinshew, Samuel Malgerud 01:or, Isak Hjalmarsson och Willam Hartwig 02:or, Olle Bjursen 03:a, Carl Rydberg 04:a, Nils Sundell och Viggo Jörnelid 05:or.

Nu laddar vi med träning Tisdag och Torsdag för att sedan avsluta Lördag 7 oktober mot seriesuveränen Forshaga hemma.

TT


Referat: Hertzöga BK - IFK Skoghall
Delad pott på Ilanda IP
2023-09-16 20:37
Hertzöga-IFK Skoghall 1-1(1-1)
Högga  (William S)
Vi studsade tillbaka med 3 nya pinnar!!
2023-06-09 18:51

Efter förra söndagens sura 1-2 hemmaförlust mot Hertzöga, där oavgjort känts rättvist så tog laget bussen norrut under Torsdagskvällen till Granevik där Västanvik AIF stod för motståndet.

Vi möttes av en svårspelad plan vilket inte bidrog till något skönlir från något av laget.
I 7:e matchminuten inleder vi målskyttet med en nickskarv av Patrik J på en höran slagen av Wille.

Drygt en kvart senare kvitterar hemmalagets Colin Rahm via en riktig drömträff. Efter kvittering fortsätter en ganska chansfattig match fram till Patrik återigen är sist på bollen i samband med en hörna slagen av Wille i matchminut 88. 1-2 står sig tiden ut och 3 sköna poäng bärgas till öa.

Anders analys av matchen nedan:

Fredag, solsken ,en go känsla efter en sen kväll så Västanvik!

VI gör en fantastisk insats mot ett förväntat fysiskt och hårt jobbande Västanvik! Vi står upp på ett strålande sätt , vi är bättre i det fysiska spelet och ”hulken” från Västanvik fick pyspunka tack vare  Högga och PJ!, flankerad av Jeppe och Friman som höll rent på kanterna!
Resten av det välkända fysiska Västanvik tämjdes av vårt försvarsspel som startade med Nuri och Nils och Alex frontlinjen! Mitten gjorde sitt jobb både i offensiven och defensivt! Wille, Isak och Nilsson var en dynamisk trio!Längst bak har vi tryggheten själv! Johannes har plockar ner bollarna med en säkerhet som imponerar!
”Adolf och Gabbe går in och gör sitt jobb och håller upp energinivån!’
Vårt kollektiva försvarsspel är en av nycklarna till att vi ligger 4:a!
Vi försöker spela när vi kan på en mycket svårspelad plan och gör rätt värderingar återigen när vi ska spela enkelt ! Vi hotade både med fart (Nuri, Nils och Alex) och med klassiskt centerspel med ”Adolf”
Wille visar vilken klass han har på fasta och med en het innerback blir vi livsfarliga!
Alla ska en stor eloge för uppoffrande spel även ni som inte fick spela, ni bidrog med en trygghet i att ha en backup!
Med rätt inställning slår vi alla lag! Vi är ett starkt kollektiv och ska vårda denna känsla !
nu njuter vi och hoppas på en kul lördag med golf och annat!
P.S gött och se två tunga gubbar tillbaka med bravur, ”Högga” och ”Adolf” !
"Sporten" - IFK 0-2
2023-05-26 15:54

Efter 2 st mindre lyckade insatser mot Kristinehamn och Råtorp, så ställdes vi under torsdagskvällen borta mot Karlskoga Sportklubb, en på förhand tippad svår bortamatch.
Med avstängningar och studentresor som en faktor under veckans träningar inför matchen låg
mycket fokus på laget.

Anders ord efter matchen: Vilken fantastisk kväll det blev i Karlskoga! En på förhand erkänt svår bortamatch men Vi gör en helgjuten laginsats från minut ett! Vi tar dueller, vi krigar, vi försöker spela när vi kan ,vi spelar enkel när vi ska ! Det var så roligt att se er idag, vi fyllde på med en dimension till i vårt spel !

Målskyttar Alex (ass Wille) Wille - Straff

Nästa match mot Hertzöga hemma Söndag 4/6 kl 16.00

TT


Referat: IF Viken - IFK Skoghall
Förlust med 0-2
2023-03-19 13:52
Lite tankar om dagens match. Det blev en tuff historia för oss , vi mötte ett mycket bra Viken , fysiskt tuffa, bolltrygga och mycket rörliga. Vi förlorade mot ett bättre lag helt enkelt.
De visade vad man kan uppnå med träning.
Till slut orkade vi inte stå emot och tack vare Johannes så kunde vi hålla ner siffrorna.
Men det var en bra läxa , bra genomkörare! 
” det storslagna är inte att aldrig fall utan att resa sig varje gång det händer”
Konfucius
Referat: IFK Skoghall - Hertzöga
Seger med 2-0
2023-03-19 13:47
Här kommer ett försenat matchreferat:

Anders tankar eftermatchen

Match nr 2. Seger med 2-0 mot Hertzöga(1-0)
1-0 -Carl R, snyggt distansskott, 2-0 Johan L som rakade in en retur efter skott av Kornel S. Matchen fick tyvärr avbrytas i 70:e min pga mörker!

Jag tycker att vi tog ytterligare ett steg framåt mot ett bra motstånd.
Hertzöga äger mycket boll i början med ett högt bolltempo.
Det gör inget då vi ligger kompakt och täta centralt.
Offensivt
+ vi skapar chanser på olika sätt(skott, utmanar, inlägg)
+ vi ställer om snabbt
+ vi vågar spela på mötande spelare centralt
- några onödiga slarvpass
Defensivt
+ vi är kompakta,håller positionerna
+ vi tar jobbet när vi får jaga boll
+ vi tar borta fasta situationer
 
Vi vinner, håller nollan, 5 nya startspelare, totalt 7 nya spelare sen förra matchen !
Nu har vi en skön helg så tar vi nya tag till veckan med ny match på lördag mot ett mycket bra motstånd Viken , från Åmål
//Anders
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 15:00
3 - 2  
Lör 6/4 15:00
2 - 0  
Ons 27/3 20:00
4 - 2  
Lör 9/3 13:00
2 - 3  
Sön 3/3 16:15
1 - 3  
Lör 7/10 15:00
0 - 4  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 09/04 10:07 
Hem, 03/04 09:38 
Hem, 02/04 09:30 
Hem, 26/03 12:22 
 
Samarbetspartners