Anmälan till fotbollsskolan 2023 är öppen!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Skoghall
Herrfotboll

Bli medlem i IFK Skoghall
BLI MEDLEM
A-lag
Referat: Töcksfors IF - IFK Skoghall
Uddamåls förlust mot Töcksfors borta
2023-09-30 10:19, A-lag

Sista bortamatchen för säsongen spelades på Hagavallen fina konstgräsplan. Matchen inleddes som förväntat i högt tempo där bägge lagen spelade bollen via lagdelarna men försvarsspelet var bra och så att inga större målchanser noterades, allt eftersom halvleken har Töcksfors bollen mer och mer en del kan förklaras av för många tekniska misstag från vår sida där vi tappar boll på motståndarnas planhalva.
Som vanligt brukar vi vara vassa fasta situationer och i samband med en vänster hörna nickar Adolf mot mål och bollen rensas undan av en försvarsspelare på mållinjen med målvakten överspelad. I slutet halvleken hettar det till rejält på mitten med påföljden att varningar utdelas till Högga och en Töcksfors spelare, där hade mycket väl kunde blivit en utvisning för motståndaren, varning för hårt spel, protest och sparkat iväg bollen efter avblåsning.
Det kändes som att i dessa situationer var man ute efter att få Högga utvisad genom att provocera fram gruff.

Halvtid 0-0 och det kändes positivt.

Andra halvleken startar och vi lyckas  på ett bättre sätt i vårt passningsspel vilket innebär spelet jämnar ut sig, tyvärr i den 54 min åker vi på ett klassmål genom en väl avvägd inlägg och en ännu bättre nick i samband med en omställning, dock var vi slarviga i hemjobbet i denna situation för många tog inte jobbet där och direkt blir man straffad.
Efter målet tar vi över matchen går lite högre i pressen där vi skapar ett ytterst giftig läge som Alex skjuter över målet. 
Sedan kommer ett längre spelavbrott då Carl R skadas och tyvärr måste utgå och dessvärre läggas till på den redan långa listan av skadade spelare. Carl - Ut Nils in. Vi kommer överens om att gå över till 3-5-2, innan vi hinner gå över till det skapar vi genom ett längre bollinnehav och fint kombinationsspel en situation där Wille dras i tröjan när han är på igenom i straffområdet, han lyckas få till ett avslut som mv räddar till hörna. Från vår position en solklar straff som domarna låter gå förbi. 
Vi gör flera byten efter detta, tappar lite momentum under en stund, men vi hittar tillbaka och skapar flera inlägg, fasta situationer och i slutet en hörna som skarvas längs med mållinjen och ut.

Tyvärr kommer vi inte närmare än så och matchen slutar med en sur förlust, det vi tar med oss att det här var en av de bättre prestationerna under hösten med kampvilja och bra spel- kombinationer.

Värt att även notera till denna matchen, består truppen av 10 st spelare som i grunden är fostrade i klubben. Olle och Samuel får göra debut i A-lags sammanhang.

William Svensson, Jakob Tinshew, Samuel Malgerud 01:or, Isak Hjalmarsson och Willam Hartwig 02:or, Olle Bjursen 03:a, Carl Rydberg 04:a, Nils Sundell och Viggo Jörnelid 05:or.

Nu laddar vi med träning Tisdag och Torsdag för att sedan avsluta Lördag 7 oktober mot seriesuveränen Forshaga hemma.

TT


Match för kval!
2023-09-28 22:51

På söndag spelar vårt nya div 7-lag sin sista seriematch. Gänget ligger så pass bra till i tabellen, så att söndagens resultat kan innebära kvalspel till div. 6. Kom ner till Mörmon och heja fram dom till en kvalplats!

Och våra egna barn-och ungdomslag, kommer såklart klädda i blått! 

Söndag 1 oktober kl. 11.00.

Välkomna!

A-lag
Referat: Hertzöga BK - IFK Skoghall
Delad pott på Ilanda IP
2023-09-16 20:37, A-lag
Hertzöga-IFK Skoghall 1-1(1-1)
Högga  (William S)
Information Kansliet vecka 36
2023-09-02 10:34

På måndag den 4 september är kansliet stängt. Under vecka 36 är det inga besökstider alls, och kansliet nås heller inte på telefon, utan endast via mail. 

Tack till alla!
2023-08-28 14:45
1. Den fina tårtan från Tårtpinglan 2. Grabbar från div 4-laget vid grillen 3. Carl Friman med glasplakett och blommor. 4. Hinderbanan

Det blev en lyckad jubileumsdag i lördags, med många glada barn som roade sig i hinderbana och med fotbollsdart med mera. Det delades ut IFK-utmärkelser och även VFF delade ut utmärkelser. Kommunstyrelsens ordförande besökte oss, vi hade tipspromenad och lotteri, som var väldigt populärt!

Det spelades ungdomsmatcher och jubileumsmatch. 

Vi uppmärksammade Carl Friman med en glasplakett och blommor för hans 25 år som aktiv spelare i föreningen. 

Tack till alla sponsorer som gav priser till lotteriet. 

 

Och ett EXTRA STORT TACK till alla funktionärer som ställde upp denna dag!

 

Välkomna till Mörmo IP och fira vårt 60-årsjubileum!
2023-08-21 07:41

VÄLKOMMEN ATT FIRA VÅRT 60-ÅRSJUBILEUM

Massor av roliga aktiviteter: Hoppborg i form av hinderbana, tipspromenad, fotbollsdart, speedshooting, lotteri m.m.

 

Under dagen spelas flera ungdomsmatcher, och

13.00 spelas Jubileumsmatch:

Div.7 VS juniorlaget anno 1988

Det kommer att delas ut utmärkelser, Hammarös Kommunstyrelse och Värmlands Fotbollsförbund besöker oss.

 

Vi har försäljning av IFK-kläder till jubileumspriser! Så långt lagret räcker!

ICA-Urban på Kvantum bjuder på godisregn!

Kiosken är öppen och grillen tänd hela dagen.

 

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA!

till Mörmo IP den 26 augusti kl. 10-15

BLI MEDLEM
Ladda ner medlemsappen
Nyheter från våra lag
 
Samarbetspartners