SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Skoghall
Föreningen för alla- Fotboll för livet

Töcksfors IF
1 - 0
IFK Skoghall
Töcksfors IF1 - 0IFK Skoghall

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 29 september, 19:30
Plats:Hagavallen
Tävling:
Matchnummer: 180140121
Samling:16:40, Mio
Aktivitetsinfo: Buss från Mio i Karlstad
Trupp:Alexander Wingden
Anders Birkefjärd
Carl Rydberg
David Högfält
Isak Hjalmarsson
Jakob Tinsew
Karl Persson
Nils Sundell
Olle Bjursén
Patrik Jonsson
Rasmus Adolfsson
Samuel Malgerud
Viggo Jörnelid
Wille Pihlström
William Hartvig
Uddamåls förlust mot Töcksfors borta
2023-09-30 10:19

Sista bortamatchen för säsongen spelades på Hagavallen fina konstgräsplan. Matchen inleddes som förväntat i högt tempo där bägge lagen spelade bollen via lagdelarna men försvarsspelet var bra och så att inga större målchanser noterades, allt eftersom halvleken har Töcksfors bollen mer och mer en del kan förklaras av för många tekniska misstag från vår sida där vi tappar boll på motståndarnas planhalva.
Som vanligt brukar vi vara vassa fasta situationer och i samband med en vänster hörna nickar Adolf mot mål och bollen rensas undan av en försvarsspelare på mållinjen med målvakten överspelad. I slutet halvleken hettar det till rejält på mitten med påföljden att varningar utdelas till Högga och en Töcksfors spelare, där hade mycket väl kunde blivit en utvisning för motståndaren, varning för hårt spel, protest och sparkat iväg bollen efter avblåsning.
Det kändes som att i dessa situationer var man ute efter att få Högga utvisad genom att provocera fram gruff.

Halvtid 0-0 och det kändes positivt.

Andra halvleken startar och vi lyckas  på ett bättre sätt i vårt passningsspel vilket innebär spelet jämnar ut sig, tyvärr i den 54 min åker vi på ett klassmål genom en väl avvägd inlägg och en ännu bättre nick i samband med en omställning, dock var vi slarviga i hemjobbet i denna situation för många tog inte jobbet där och direkt blir man straffad.
Efter målet tar vi över matchen går lite högre i pressen där vi skapar ett ytterst giftig läge som Alex skjuter över målet. 
Sedan kommer ett längre spelavbrott då Carl R skadas och tyvärr måste utgå och dessvärre läggas till på den redan långa listan av skadade spelare. Carl - Ut Nils in. Vi kommer överens om att gå över till 3-5-2, innan vi hinner gå över till det skapar vi genom ett längre bollinnehav och fint kombinationsspel en situation där Wille dras i tröjan när han är på igenom i straffområdet, han lyckas få till ett avslut som mv räddar till hörna. Från vår position en solklar straff som domarna låter gå förbi. 
Vi gör flera byten efter detta, tappar lite momentum under en stund, men vi hittar tillbaka och skapar flera inlägg, fasta situationer och i slutet en hörna som skarvas längs med mållinjen och ut.

Tyvärr kommer vi inte närmare än så och matchen slutar med en sur förlust, det vi tar med oss att det här var en av de bättre prestationerna under hösten med kampvilja och bra spel- kombinationer.

Värt att även notera till denna matchen, består truppen av 10 st spelare som i grunden är fostrade i klubben. Olle och Samuel får göra debut i A-lags sammanhang.

William Svensson, Jakob Tinshew, Samuel Malgerud 01:or, Isak Hjalmarsson och Willam Hartwig 02:or, Olle Bjursen 03:a, Carl Rydberg 04:a, Nils Sundell och Viggo Jörnelid 05:or.

Nu laddar vi med träning Tisdag och Torsdag för att sedan avsluta Lördag 7 oktober mot seriesuveränen Forshaga hemma.

TT


 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 7/10 15:00
0 - 4  
Fre 29/9 19:30
1 - 0  
Lör 23/9 15:00
1 - 1  
Lör 16/9 13:00
1 - 1  
Fre 8/9 19:30
0 - 1  
Lör 2/9 15:00
1 - 1  
 
 
Samarbetspartners